måndag 3 september 2012

Härlig helg i jaktguidningenstecken!

Har denna helg haft fantastiska jaktdagar med trevliga gäster som uppskattade jakten med våra ståendefågelhundar precis lika mycket som vi. Perfekt allt helt enkelt!

Bra jaktväder för både hundar och förare. Mycket bättre med fågel än vi väntat oss. Hundarna skötte sig toppen. 
Vi hade Gammel pointer Goa 10år som visade sin styrka i både fysiskform och i jaktsäkerhet.

Vi hade Engelsksetter Tula som är super säker i fågel och som faktiskt visade sin formstyrka och vilja trots att hon haft valpar i sommar. Vi hade 

Pointertiken Tjejen som flyttat hemifrån (till Pia Hultgren) med som vi fick låna. Hon hade utvecklas klart till det positiva i sitt sök. Hon tog för sig ordentligt av marken och hittade fågel i nästan varje släpp även om det var ibland lite för långt ut så att vi inte hann fram. Ståndfastheten saknas lite men när hon var närmare så visade hon vart fågeln var i stånd, rejäl avance och stopp på pipa. Thomas skall ut igen imorgon för att se om han kan få henne i lite fler fågel situationer så att hon får riktigt stå kvar en längre stund. 
Men hurra vilken Tjej!

Sedan hade vi med vår lilla Pointertik Testa som för några månader sedan hade en stroke. Då kunde hon inte ens gå för att hon var ensidigt förlamad. Linnea (dotra) har varit till fjälls och tränat henne med kärlek och omtanke. Det märktes inte nu för hon tog sig fram som aldrig förr. Ja, faktiskt så var hon bättre än någonsin!
Hon sköter sitt jobb i fågel precis som man kan önska. 
Fint stånd och hundra % respekt vid uppflog!
Det är så roligt att se henne med lust och motivation. Mest roligt är det nog för Linnea då det är hennes egen hund och som hon trodde att vi skulle mista för bara ett så kort tag sedan.




2 kommentarer:

  1. Roligt att höra, speciellt om Testa!

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar bild på Tula-fia! Hon ser lite sliten ut gummsan - precis som vilken trebarnsmorsa som helst med ungar som tjatar om mat! :)

    Er helg låter super!!

    Kramen

    SvaraRadera