söndag 16 september 2012

Dax att lägga upp planen!

Två valpar sammtidigt är egentligen inte att rekomendera.
Men nu är det så!
Då krävs en plan!

Just nu är Engelsksetter Trizz ca 12 veckor och Gordon Tilda ca 16veckor. För att det skall bli så bra som möjligt och att de skall få egen tid med oss människor i flocken så krävs det en lite plan. Det är lätt till att de är tillsammans och har kul i hundgården och sedan tar man ut dem tillsammans på skogstur och tar in dem från hundgården. Hmmm!
Det är då stor risk att de inte blir följare till oss som ledare utan tillvarandra.
Bara laj hela tiden!
Då gör jag en plan!

Tar in dem var för sig och framför allt också själv utan störning av andra vuxna hundar ur flocken. Tar ut dem en och en i skogen. Låter de vara utan varandra i hundgården. Ibland själv och ibland med en vuxen hund som är bra fostrare och föredöme.
Tränar dem att vara i bur själv osv...

Jag tänker lite att det är bättre med färre turer i skogen själv med mig ÄN med varandra som valpar eller andra vuxna hundar ofta. Det ger mer enligt min åsikt!
De skall ju lära sig att behöva och följa oss som ledare och det är ett svårt jobb om man som förare utsätter sig allt som ofta att de får chans att följa hundar istället.
Sedan så är det svårt att lära känna valpen som individ om man inte delar dem så ofta som möjligt. Göra dem självständiga och tåliga och få chans att utforska världen på egen hand.
Det gäller att undan för undan vara sökande av att se vad var och en av dem kan behöva för träning men just nu är det enskild tid så ofta som möjligt!!

  Detta är en syster till Tilda som varit på besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar