lördag 25 augusti 2012

Jaktstart!

Idag är det jaktstart på ripa.
Många for på en efterlängtad jakt och så också Thomas, Tula och Goa. Jag har inte hört något men jag kan lova er att enögde Victor visste att det var idag som var premiär för han bara ligger och kikar på mig med sitt ena öga. Så funderande och nästan lite låg. Precis som jag som fick stanna hemma denna helg. Mina dagar på ripjakt kommer ändå så jag är inte bitter alls. Nej då!!! :)

Själv så har jag gjort en vecka på skolan, Prolympia. Det är nu på måndag som det startar upp på riktigt med glada elever (för mig en ny grupp) som längtat till att sommarlovet skall sluta.
Ja, det där sista hoppas jag!
Skulle tro att det är lite pirriga elever, för det är jag i allafall.
Alltid lite pirrigt att träffas igen men kul. Alla har säkert en massa spännande äventyr att berätta om som de varit med om denna sommar.

Själv så har sommaren varit toppen med lite resor med familjen, hundträning, valpar och mycket annat. Många apportträningar på kurshelger och även några som bott här under några veckor på apportträning. Ett jobb som är tidskrävande men jätte roligt! Jag har inte ens märkt att det varit dåligt väder. För det hörde jag av någon att det varit i sommar. När man jobbar med hundar så har det varit helt Okey väder. Inte så varmt!

Jag skall knäppa kort på våra nytillskott (Trizz och Tilda)och göra en liten presentation av dem  vid tillfälle. Härlig tid att ha valpar på sommaren när dörren kan stå öppen. Det blir nästan inga pölar alls inne.

Sedan så har vi avslutat sommaren och känt på hösten på vår Fjällkurs. Den blev omstyrd pga stängt fjäll på statens mark pga att riporna var dåligt utväxta. Bra beslut för de fick nu en bra chans att växa på sig i stället för att hundarna skulle ta dem och dessutom lära sig en massa dumheter och försvåra framtida jakt med förväntningar av att man kan ta dem själv.....
Kursen blev toppen i allafall med annan privat mark med bara utväxta fåglar som var duktig att flyga.
Vi är mycket tacksamma för det. Kursen var översållad med trevliga förare och hundar. Tänk att den formen av träningar som man träffas hemma och träna i fågel i tvådagar och sedan åker till fjälls är bland det bästa som finns för oss. Så givande och kul!

Hoppas att ni andra har haft en trevlig sommar och startar en härlig höstjakt med väl förberedda hundar. Skriv gärna och berätta lite om era äventyr och skicka gärna bild så vi får höst på Bloggen!

Bilder från vårat London äventyr!
 

 Det här behöver ingen förklaring!!!
 
 Thomas sjunger med Freddy!
 
 Linnea lycklig för en stund!
 
Henrik inte så dåligt lycklig han heller!
 
Thomas som Os-fackelbärare!
 
 Årets Os-medaljer London!
 
Tavla från Harrods!
Lite för dyr! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar