fredag 18 december 2009

Julgodis!

Fredagkvällen skall ägnas till att göra julgodis!
Långa, korta, smala, tjocka, runda och juliga!
Alla ungdomarna kommer hem till kvällen.
Alltså Linnéa, Simon, Henke, Amanda och Vi, Tina & Thomas såklart!
Jag har inte gjort någon inköpslista ännu men några godisar är ju givna.
Det är det mest juliga som finns, KNÄCK!
Sedan skall vi faktiskt göra pepparkakor, mest för doften i kökets skull.
Apelsiner med nejlikor på hör också till julen för mig.
Amanda pratade om att hon ville göra trillingnöt och Linnéa brukar vilja göra fudge.
Thomas vill ha marsipan och ischoklad/radiokaka.
Är det någon där ute som har några fler godis tips som ni kan dela med er på. Så hör av er här så att jag får något nytt till jul.
Så ikväll blir det julstök här hemma. Ingen idé att städa förren det är klart. Skönt!
Kanske kan man få lite hjälp nu när vi är så många!
Ja,det blir väl det vanliga! Luften går ur efter baket så ingen orkar.
Jag tror att det blir jul ändå, oavsätt städ eller ej!
Det luktar ju jul i huset av allt bak, Julskinka och vi får ju vara tillsammans!
Då blir det en GOD JUL!

10 kommentarer:

  1. Vi kanske skulle göra lite hundkex till jul. Hundarna behöver ju också lite extra gott.
    Japp, så får det bli!
    Vi skulle ju kunna baka dem på skinkspadet för att få lite extra god hundsmak på dem.
    Det skulle de nog gilla!

    SvaraRadera
  2. Mitt favoritgodis i jul är laktits-knäck!
    Mitt recept på den är från apoteket, där man då köper lakritsstång och glukos, som är några av ingredienserna.....MUMMMS!!!!!

    //Susanne

    SvaraRadera
  3. Här är ett recept som vi fick i från tv, det låter jättegott, tyvärr har vi inte hunnit testa det än men det blir testat i helgen:

    Leilas rocky road

    600g mörk kvalitetschoklad (70%)
    2 påsar dumlekola
    2 nävar marshmallows
    3 dl saltade jordnötter
    1 dl skalade pistagenötter

    1. smält chokladen i vattenbad (låg värme)
    2. Blanda samtliga ingredienser.
    3. Fyll smeten i en plåt, ca 3cm tjockt och låt svalna i kylskåp.
    4. När kakan har stelnat, skär upp i stänger.

    Kanske kan vara något som frestar....?
    Ha det.
    /Malin

    SvaraRadera
  4. En liten fråga ang. Leylas rocky road: ska man hacka ingredienserna, eller bara blanda i dem hela?

    SvaraRadera
  5. Det står inget i receptet om att man ska hacka sönder dem och på bilden ser allt ut att vara helt, men det står att man ska använda mini marshmallows så om man har vanlig storlek på dem kanske man måste dela dem.
    Receptet finns på recept.nu
    /Malin

    SvaraRadera
  6. Jag gjorde Rocky Road förra julen och det blev mitt favvogodis direkt. Man ska INTE hacka ingredienserna men ett tips är att köpa minimashmallows. Då blir det perfekt!

    Julkramar från Maggan & Co

    SvaraRadera
  7. Japp då blir det bara att sätta i gång då nu fick jag ju lite nytt att prova. Tack så mycket!
    Vi provade att koka knäcken i micron. Det funkade jätte bra! Tog bara 8 min på full effekt.
    Ha dé!
    //Tina

    SvaraRadera
  8. Hallå,

    Hundkex i all ära men ni får ju inte glömma chokladtryffeln!

    1 dl vispgrädde som kokas upp
    blanda sedan i 250 gr mörk choklad och låt den smälta.
    Till sist tillsätts
    1 msk vaniljsocker
    1 tsk snabbkaffe och/el 1 msk konjak el whisky

    Låt blandningen svalna och stelna. Gör sedan kulor och rulla dem i kakao. Förvara svalt.

    Perfekta till kaffet

    Ha det bra,
    Agneta

    SvaraRadera
  9. Ooops, det ska vara ett "eller" efter vaniljsocker. Kan bli lite mycket med både whisky och vaniljsocker.

    //Agneta

    SvaraRadera
  10. Jag gjorde choklad tryffel med lite chili i!
    Men whiskey låter ju gått!
    Annars så skulle Linnéa och Simon ta med sig efterrätt till en middag som de var bjuden till.
    Då gjore vi hemgjord vaniljglass med pepparkaks kross och kanel uppe på.
    Receptet på glass skriver jag ner sen i kväll för att nu så skall vi till staden på julshoping.

    SvaraRadera