söndag 12 maj 2013

Lydnadskursen är nu igång!

Tänk att man blir nästan euforisk när man startar ny lydnadsgrupp. En del nya hundförare och en del som varit på träning med sin äldre hund tidigare. Jag längtar tills nästa träning då vi kan fortsätta jobba med hunden mot nya mål. 

Första träffen handlar om VEM som har vilken uppgift av föraren och hunden. Vi tränar också vart hunden ska gå i förhållande till sin förare för att den ska kunna ha möjlighet att ha full koll på sin förare/ ledare när man går i koppel. Det blir då också en mycket mer behaglig och trevlig promenad för bägge parter.

Vi tränar också att göra stoppsignal med kroppspråket istället för att tjata med rösten på hunden när man jobbar. Det är extra viktigt om målet är att hunden ska hålla kontakt/samarbete med sin förare.Om man hela tiden går och säger kommandon med rösten så minskar ögonkontakten automatisk då hunden inte behöver titta på sin förare för att få reda på vad som ska göras. Vi använder tecken och kroppspråk.
Spännande utveckling blir det kvickt för ekipagen!

Nu hoppas jag att alla har praktiserat under veckan för då är de mogna att gå vidare i utvecklingen mot att nå nya mål.

1 kommentar:

  1. Vid första tillfället hade vi både unghundar och valpar med. Till veckan delar vi på oss så att det blir lite lugnare miljö och tempo för valparna. Valpgruppen är Välkommen på Onsdag kl 18. 30
    Unghundarna är Välkomna Tisdag kl. 18.30
    Ha de!

    SvaraRadera