söndag 21 april 2013

Kursavslutning i Näversjön!

Vi har nu haft avslutning av senvinterns lydnadskurs hos oss i Föllinge/Näversjön. Ett härligt gäng på 13 deltagare från Föllingeområdet har under flera veckor jobbat med sin hund och sig själv som hundförare till sin hund. De jobbade hårt och resultaten var tydliga. 
Från att de flesta av hundarna visade oro och störande beteende i form av att mer eller mindre ha ett jobb som att försvara sitt revir trots att husse eller matte var med. Till att hundförarna tog det jobbet mycket övertygande och hundarna lugnade sig och kände sig trygga med sin ledare som tagit över kommandot i reviret. Inte fören det är gjort kan hunden lägga tid och koncentration på att lära sig nya saker av sin förare som sköter jobbet i reviret mycket lugnare och med trygg ledarstil. Bra jobbat alla!
Det var då det hände!!
Förarna fick kontakt med sin hund som är så viktigt för att lätt kunna leda och lära sin hund nya saker.
Den stora belöningen är att få och ge kontakt till varandra och inte bry sig i vad alla andra gjorde runtomkring. Här kommer lite härliga bilder från oss på avslutningen som vi tillbringade inne i inhägnaden för att kunna tryggt jobba med även älghundarna lös. Följövningar och inkallning mm.
Tack från oss för denna gång! Vi önskar er lycka till framöver med era hundar.


 Toppen med kontaktövningar för det ökar möjligheten att älghunden även när den jobbar lös håller kontakt med sin förare.

 Tydligt stopptecken och timing!

 Engelsksetter Thure har förstått nyttan av att ha god kontakt med sin husse Emil!

 Det tar en stund innan denna hund får springa lös då annat är intressant fortfarande ibland!

Tydliga instruktioner inför övningen är nödvändig.

1 kommentar: