måndag 20 augusti 2012

Årets Fjällkurs!

Ja, jag säger bara det!
Helt toppen att få vara delaktig i så fina hundars och förares utveckling till att bli bra jakthundar.
Vi är helt tagna av dessa dagar då det genomsyrades av lugna, tydliga trevlig hundförare som hade jätte trevliga ståendefågelhundar av div. raser. Massor med skratt och roliga upptåg!
Bättre start på höstens jakt går nog inte att få!

Många uppflog att träna sitt stoppkommando hann vi med dessa två dagar. Så en heldel av hundarna började spontanstanna.
Allt med lugna och fina förare.
Ja, sanningen att säga så tillåter vi inte något annat heller!

Sedan hade vi ett toppen boende hos Nina och Kjell på Camp Dannevall som ligger ett stenkast bort från Hundensgård i Jämtland. Vi blev visade runt på Campen och då även i deras hundstallar där det fanns fina draghundar. Deras engemang för hundar och draghundsporten kunde alla känna av. Men också engagemanget för att deras gäster skulle känna sig Välkomna.

Sedan så packade vi ihop oss och åkte till fjälls där alla tre grupperna hade en bra dag med ripa på alla markerna. Den grupp som jag (Tina) gick i hade i och för sig gjort sig förtjänta att få chans på fler fåglar då vi hade sökare i toppklass av hundar med näsan PÅ.
Unga hundar med massor av potential att lyckas framöver. Motivation på topp hela dagen och god kontakt med sina förare. Toppen! Jag bara stod och njöt! Vi fick chans att träna apport på fjället med de hundar som kommit en bit i den träningen.

Mot slutet av dagen så fick "vi" chans att vara med bakom min Engelsksetter Tula som ville bjuda alla unghundarna på närkontakt när det är som mest spännande. Hon väntade snällt in oss så alla fick vara med. Upp kom en fin stor ripa och sedan var det STOPP och apport. Spännande för alla unghundarna och kanske för en och annan förare som inte varit med om det tidigare.
Om man skall träna sin hund så måste man ju veta målet för träningen. Har man aldrig varit med så kan det ju vara svårt.

Vi hade toppen hjälp på fjället av Bosse Nordin som har sitt förflutna på Hundskolan i Sollefteå. Det gjorde att vi gick i små grupper av 5-6 hundar i varje parti. Alla fick mycket släpptid och det är så lyxigt att få glädjen av att få en så proffsig gäst instuktör med massor av erfarenheter.

Jag tog själv inga kort men jag hoppas att någon skulle vilja dela med sig till Bloggen.
Tack alla för detta års Fjällkurs, nu längtar jag redan till nästa år!
Tina, Thomas & Bosse Nordin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar