Detta behövs:
120g Digestivekex
60g margarin
225g kesella
3 ägg
3 msk socker
rivet skal av apelsin
6 skivor annanas (konserverad)
300g osockrade björnbär
ev. citronmeliss till ganering
Finfördela kexen med margarinet med en mixer. Täck botten i en pajform med bakplåtspapper. Tryck ut smeten i formen. Vispa ihop kesella, ägg, socker och ev. apelisinskalet. Häll i smeten i formen. Gräddas i 25 min. på 200*C.
Låt kakan svalna. Lossa kakan och lägg den på ett kakfat.
Lägg på annanasen i halvor och bären. Ganera ev. med citronmeliss
Kakan är mycket lätt gjord och kan förberedas i god tid innan lägg då bara på bären när kakan precis skall ätas. Glad Påsk!
Det låter supergott, ska prova detta recept.
SvaraRaderaHar ej björnbär hemma men det kanske går lika bra med hallon?
// marica
Bra, fint hm..... gott jag beställer i påsktårta.
SvaraRaderaNär kan den hämtas eller levereras?