måndag 6 april 2009

Påsk tårta!

Detta behövs:
120g Digestivekex
60g margarin
225g kesella
3 ägg
3 msk socker
rivet skal av apelsin
6 skivor annanas (konserverad)
300g osockrade björnbär
ev. citronmeliss till ganering

Finfördela kexen med margarinet med en mixer. Täck botten i en pajform med bakplåtspapper. Tryck ut smeten i formen. Vispa ihop kesella, ägg, socker och ev. apelisinskalet. Häll i smeten i formen. Gräddas i 25 min. på 200*C.
Låt kakan svalna. Lossa kakan och lägg den på ett kakfat.
Lägg på annanasen i halvor och bären. Ganera ev. med citronmeliss
Kakan är mycket lätt gjord och kan förberedas i god tid innan lägg då bara på bären när kakan precis skall ätas. Glad Påsk!

2 kommentarer:

  1. Det låter supergott, ska prova detta recept.
    Har ej björnbär hemma men det kanske går lika bra med hallon?
    // marica

    SvaraRadera
  2. Bra, fint hm..... gott jag beställer i påsktårta.
    När kan den hämtas eller levereras?

    SvaraRadera